Чим небезпечний оральний секс: виведення американських лікарів

42,5 т.
Чим небезпечний оральний секс: виведення американських лікарів

У результаті проведеного дослідження американські лікарі дійшли висновку, що регулярні заняття оральним сексом підвищують у приймаючого партнера ризик виникнення раку гортані в 22 рази.

Про це повідомляє видання The Sun.

Вчені спостерігали протягом чотирьох років 97 тисяч осіб - любителів орального сексу. За підсумками досвіду, у 132 людей (103 чоловіків і 29 жінок, середній вік яких на початку дослідження становив 66,5 року) був виявлений рак гортані.

Медики пояснили це тим, що один з папіломавірусів людини (HPV-16), пов'язаний з раком шийки матки, при оральному сексі може потрапляти в ротову порожнину і призводити до появи новоутворень на тканинах язика, мигдаликів, м'якого піднебіння і гортані.

Відео дня

Читайте: Вчені придумали, як без болю лікувати зуби

Усього вчені виявили 15 видів папіломавірусів людини, що призводять до раку гортані. HPV-16 - найпоширеніший з них. Зазвичай папіломавіруси передаються побутовим і статевими шляхами через кров, шкіру і слизові оболонки. Більшість з них нешкідливі для людини, тоді як інші призводять до виникнення онкологічних захворювань і появи бородавок.

Результати даного дослідження були опублікували в журналі JAMA Oncology.

Також повідомляється, що у Великобританії за останні 30 років рак гортані отримав все більшого поширення. Щорічно захворювання знаходять у п'яти тисяч громадян країни.

Читайте: Медики повідомили, як чоловікові легко захистити здоров'я

Рак гортані, як правило, виникає через куріння і вживання алкоголю. HPV-16 може призводити, крім раку шийки матки і гортані, до раку статевого члена, піхви і ротової порожнини.

Як повідомляв "Обозреватель", австралійський доктор Джулі Фліт створила назальний спрей, який допомагає вгамувати біль при пологах.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки