Вчені розповіли, чому ожиріння може стати причиною раку
Британські вчені розповіли, чому ожиріння може стати причиною онкозахворювань.
Про зв'язок між зайвою вагою і раком заявили експерти з Імперського коледжу Лондона, - повідомляє Medik Forum.
Читайте: Сосиска не винна: ??вчені заявили, що ожиріння не пов'язане з фастфудом
Коли ми вживаємо їжу, то в процесі перетравлювання вона розпадається на маленькі молекули, побідно глюкозі, які потрапляють у кровотік. Кров прокачується по всьому організму, доставляючи глюкозу до клітин тіла, які використовують її як паливо. Для ефективнішого поглинання глюкози, вона об'єднується з гормоном під назвою інсулін. А він уже служить чимось на зразок "зберігача врат", оскільки він прикріплюється до рецепторів на поверхні клітин і відкриває ворота або канали для запуску туди глюкози.
Читайте: Лікар назвала топ-5 причин, чому жінкам важче худнути, ніж чоловікам
Таким чином, вчені виділили механізм, який дозволяє раковим клітинам швидко рости при підвищенні рівня цукру в крові. Цей факт пояснює, чому люди, які мають хронічний високий рівень цукру в крові, як при ожирінні, мають і підвищений ризик розвитку ракових клітин.
Як повідомляв "Обозреватель", вчені відкрили головну причину зайвої ваги: ??помилка в раціоні, яку роблять усі.