Лікарі назвали продукти, які рятують людей похилого віку від хвороб
Американські вчені з'ясували, що регулярне вживання риби і морепродуктів може знизити у літніх людей ризик розвитку хвороби Альцгеймера. Дослідники також повідомляють, що вживання добавок, що містять риб'ячий жир, не викликає такий же ефект.
Люди, хто хоча б раз на тиждень вживають рибу і морепродукти, бета-мієлоїдні бляшки і нейрофібрилярні клубки, присутність яких вказує на розвиток хвороби Альцгеймера, виявлялися набагато рідше в порівнянні з тими, хто не включав ці продукти в свій раціон, пише "Медпортал".
Читайте: Медики знайшли ліки, що знижуют ризик передчасних пологів
Вживання риби допомогло знизити ризик виникнення хвороби Альцгеймера і тим, у кого була генетична схильність до цього захворювання - в їхньому геномі присутня мутація APOE. У носіїв цієї мутації, які часто вживали рибу, бета-амілоїдні бляшки і нейрофібрилярні клубки також виявляли значно рідше.
Вчені вважають, що варто їсти рибу і морепродукти хоча б двічі на тиждень. Вчені також зазначили, що вживання добавок, що містять риб'ячий жир, не запобігає розвитку захворювання.
Читайте: Медики знайшли нестандартні антибіотики для лікування раку легенів
Як повідомляв "Обозреватель", вчені знайшли природний спосіб лікування Альцгеймера.