Лікарі розповіли, як не допустити появи інсульту
Японські медики встановили, що відмова людини від сніданку підвищує ризик розвитку геморагічного інсульту.
Вчені з'ясували, що у тих, хто часто пропускав ранковий прийом їжі, п'ять разів на тиждень і більше, ризик розвитку геморагічного інсульту збільшувався на 36%, - пише "Медпортал".
Медики пояснюють, що відмова від сніданку викликала підвищення тиску вранці, що позначалося і на ймовірності виникнення крововиливу в мозок. Дослідники також зазначили, що режим харчування ніяк не впливав на ризик розвитку інфаркту мозку або інших уражень.
Читайте: Вчені навчилися продовжувати життя людей похилого віку на третину
Дослідження проводилося протягом 25 років, де лікарі спостерігали за здоров'ям 82 772 людей у віці від 45 до 74 років.
Як повідомляв "Обозреватель", дієтологи назвали ідеальний час для сніданку.