Лікарі розповіли, як не допустити появи інсульту

12,9 т.
Лікарі розповіли, як не допустити появи інсульту

Японські медики встановили, що відмова людини від сніданку підвищує ризик розвитку геморагічного інсульту.

Вчені з'ясували, що у тих, хто часто пропускав ранковий прийом їжі, п'ять разів на тиждень і більше, ризик розвитку геморагічного інсульту збільшувався на 36%, - пише "Медпортал".

Медики пояснюють, що відмова від сніданку викликала підвищення тиску вранці, що позначалося і на ймовірності виникнення крововиливу в мозок. Дослідники також зазначили, що режим харчування ніяк не впливав на ризик розвитку інфаркту мозку або інших уражень.

Читайте: Вчені навчилися продовжувати життя людей похилого віку на третину

Дослідження проводилося протягом 25 років, де лікарі спостерігали за здоров'ям 82 772 людей у віці від 45 до 74 років.

Як повідомляв "Обозреватель", дієтологи назвали ідеальний час для сніданку.