Від матері: розкрита причина чоловічого облисіння

8,9 т.
Волосся, здоров\u0027я

Причина чоловічого облисіння криється в генах Х-хромосоми, яка успадковується від матері.

Про це повідомляє видання еспресо з посиланням журнал PLOS Genetics.

Британські генетики знайшли природну причину чоловічого облисіння - 287 локусів, пов'язаних із патологічним випаданням волосся

До своїх висновків вчені дійшли, проаналізувавши дані Біобанку, який містить інформацію про більш ніж 52 тисячі британських чоловіків, які брали участь у програмі із дослідження генетичних передумов втрати волосся.

Відео дня

Читайте: Вся справа в генах: вчені поставили страшний діагноз 82% росіян

За підсумками роботи фахівці представили кількісний метод, що дозволяє оцінити ризик розвитку облисіння у різних груп населенія. Автори зазначають, що проведене ними дослідження генетичних причин втрати волосся є найбільшим у своєму роді. Раніше фахівці знали лише про кількох локусах, пов'язаних із облисінням.

Як повідомляв "Обозреватель", генетики отримали гормон, який спалює жир у будь-якої людини.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки