Медики назвали препарати, які викликають аутизм у новонароджених

14,4 т.
Медики назвали препарати, які викликають аутизм у новонароджених

Вчені з Канади визначили, що вживання антидепресантів під час вагітності збільшує ризик розвитку аутизму в дитини на 87%. Дослідники проаналізували дані 145 456 немовлят, що народилися в Квебеку з 1998 по 2009 рік.

Вчені дізналися, що у дітей, чиї матері вживали селективні інгібітори зворотного захоплення серотоніну (поширений тип антидепресантів) у другому або третьому триместрі вагітності, розлади аутистичного спектру (РАС) діагностували на 87% частіше. Що стосується матерів, які вживали більше двох типів антидепресантів на пізніх стадіях вагітності, цей ризик зростав на 300%, - передає "Лента".

Вчені закликають вагітних жінок, які страждають від легкої або середньої тяжкості депресії, по можливості уникати хімічних методів лікування.

Відео дня

Читайте: Вчені знайшли алкогольний спосіб продовжити життя

Однак інші вчені заперечують, що депресія у матері (якщо її не лікувати) набагато гірше впливає на розвиток плода. Порушення сну, нестриманість у їжі, вживання алкоголю, ризик самогубства - ці прояви депресії можуть виявитися небезпечнішими, ніж антидепресанти. Крім того, автори дослідження слабо проконтролювали той факт, що у жінок, які страждають від психічних розладів (зокрема, депресії), і так більше шансів народити дитину з РАС.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що гінекологи розповіли, на якому боці потрібно спати вагітним жінкам.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки