Вчені розповіли про головну небезпеку цукрозамінників

7,6 т.
цукрозамінник

Цукрозамінники, які використовуються як низькокалорійний аналог природного продукту, дійсно призводять до переїдання. До такого висновку дійшли австралійські вчені після експерементів на плодових мушках і мишах із використанням сукралози (інтенсивного термостабильного підсолоджувача).

Про це повідомляє "Лента.ру" з посиланням на EurekAlert!

Експерименти показали, що вживання цукрозамінників призводить до виникнення в нервовій системі тварин сполук, відповідальних за недостатнє сприйняття калорійності простих вуглеводів (природного цукру). Таким чином, мушки і миші, споживаючи їжу, недооцінюють її калорійність і переїдають.

Читайте: Біла смерть: цукор може зробити життя коротшим

Відео дня

Експерименти на плодових мушках, під час яких вони вживали цукрозамінник, проводилися упродовж п'яти діб. За цей час калорійність споживаної ними їжі зросла на 30 відсотків. Досліди на мишах проводилися протягом тижня. За цей час тварини також продемонстрували збільшення калорійності раціону.

Дослідники виявили, що штучні підсолоджувачі сприяли гіперактивності, безсонню і зниженню якості сну. Такі ж симптоми спостерігаються, як показали інші вчені, при голодуванні.

Згідно з раніше проведеним дослідженням колег вчених, вживання сукралози людьми, що мають надлишкову масу тіла, не призводить до її збільшення, порівняно з тими, хто вживає цукор у великих кількостях.

Читайте: Скелети в шафі "швидкого схуднення": як цукрозамінники обманюють організм

Як повідомляв "Обозреватель", у ВООЗ визначили добову норму цукру.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки