МОЗ почало міжнародні закупівлі ліків на суму 5,9 млрд гривень

10,5 т.
МОЗ почало міжнародні закупівлі ліків на суму 5,9 млрд гривень

Міжнародні організації будуть закуповувати ліки за 39 державними програмами на загальну суму 5,9 мільярдів гривень.

Як повідомляється на сайті міністерства охорони здоров'я, закупівлі здійснюватимуть програма розвитку ООН, дитячий фонд ЮНІСЕФ і британське закупівельне агентство Crown Agents. 

"За деякими програмами за бюджет 2016 року нам вдалося досягти економії майже 60%. Це дозволяє забезпечити більшу кількість пацієнтів необхідним лікуванням", - прокоментувала в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Читайте: "Так хто вбивці?!" Головний інфекціоніст України влаштувала скандал через ліки від гепатиту

Відео дня

Регулятор наводить як приклад програму серцево-судинних захворювань. У 2015 році на кошти держбюджету міністерство закупило 7 тисяч стент-систем. Бюджет 2016 року покриє майже всю середньорічну потребу у стентах.

Завдяки міжнародним організаціям МОЗ почало закуповувати нові якісні ліки, зокрема вакцини, прекваліфіковані Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Більшість з них які раніше не закуповувалися в Україні, де діяла своя монополія. Наприклад, у минулому році 6 із 8 закуплених ЮНІСЕФ вакцин не були зареєстровані в Україні раніше. Крім того, деякі вакцини вдалося закупити у 8 разів дешевше.

Нагадаємо, в 2016 році на закупівлю лікарських засобів було виділено 3,9 млрд грн. За кошти бюджету 2016 року міжнародними організаціями було закуплено 96% ліків, вакцин і медичних виробів за 37 програмами. 44% вже поставлено в регіони. Решта будуть доставлені в лікарні протягом 3 місяців відповідно до графіка поставок МОЗ. Зараз 917 млн ??грн. залишилося на рахунках міжнародних організацій, на які і будуть закуплені додаткові ліки, медвироби і вакцини.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", у реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню за програмою "Доступні ліки", буде включено не менше 50 нових препаратів

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки