Дієтологи назвали 6 головних причин появи зайвої ваги на животі

16,9 т.
товстий живіт

Виявляється, є певні чинники, які сприяють виникненню зайвої ваги у районі талії.

Дієтологи з Австрії назвали 6 основних причин, які можуть призводити до подібних результатів, пише MedikForum.

Ви не отримуєте адекватної кількості сну.

Брак сну може викликати найсерйозніші наслідки саме для вашої талії. Дослідження показують, що люди, які невисипаються, вживають на 300 калорій у день більше тих, хто спить від 7 до 8 годин. Додаткові калорії потрібні для поповнення недоотриманої уві сні енергії.

Відео дня

Читайте: Медики розповіли, яким людям нереально скинути зайву вагу

Фігура у формі яблука.

Якщо у вас саме такий тип фігури, то ви схильні набирати вагу навколо талії, а не на стегнах або сідницях. Це генетична складова, і для вас прибрати вагу саме з цієї зони тіла буде неймовірно складно.

Сидячий образ життя.

Найбільш очевидна причина збільшення ваги, і особливо навколо талії. Якщо у вас сидяча робота, влаштовуйте короткі перерви, щоб вставати і рухатися.

Неправильні жири.

Вживання великої кількості насиченого жиру у вигляді м'яса і молочних продуктів може призводити до скупчення вісцерального жиру, який найчастіше трансформується у зайву вагу навколо талії.

Читайте: Не треба так: 15 звичок, які ведуть до зайвої ваги

Рівень стресу.

Якщо ви майже перманентно перебуваєте в стані стресу, то вам частіше загрожує надмірна кількість підшкірного жиру. У цьому випадку за надбавку зайвої ваги відповідає гормон стресу кортизол.

Пізні вечері.

Прийом їжі в пізній час дня не дає часу організму нормально конвертувати жир в енергію під час сну. Крім збільшення зайвої ваги ця звичка може стати причиною печії. 

Як повідомляв "Обозреватель", японські вчені знайшли зв'язок між сном і зайвою вагою.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки