Вчені розповіли, яка їжа руйнує пам'ять людини

16,8 т.
Вчені розповіли, яка їжа руйнує пам'ять людини

У США вчені провели дослідження, в ході яких з'ясували, що транс-жири, що містяться в багатьох продуктах харчування, пов'язані з втратою пам'яті серед чоловіків.

Транс-жирні кислоти, або транс-жири, які використовуються для поліпшення смакових якостей, текстури та строку зберігання продуктів, пов'язані з підвищеним ризиком розвитку захворювань серця - передає Еurolab .

Так нове дослідження виявило, що вживання великої кількості транс-жирів призводить до погіршення пам'яті серед чоловіків у віці 45 років і молодше.

Результати роботи американських учених показали, що чоловіки, раціон яких містив найбільшу кількість жирів, мали у своєму словниковому запасі в середньому на 12 слів менше, ніж чоловіки, які їх зовсім не вживали.

Відео дня

ЧИТАЙТЕ: Вчені заявили про цілющу властивість перегляду відео з котиками

Попередні дослідження показали, що вживання транс-жирів має негативний вплив на поведінку і настрій - інші аспекти функції головного мозку. Тим не менше, раніше не було відомо про зв'язок вживання транс-жирів з погіршенням пам'яті.

Ці транс-жири наявні в основному в солодощах, які руйнують пам'ять.

Учені проаналізували дані 1018 чоловіків і жінок, яких попросили пройти дієтологічне обстеження і взяти участь в тестах на пам'ять. У середньому чоловіки у віці 45 років і молодше змогли згадати 86 слів на тестах. Тим не менш, "з кожним грамом транс-жирів", уживаним щодня, їхня продуктивність скорочувалася приблизно на 0,76 слова.

ЧИТАЙТЕ: Генетики визначили, хто сильніший - жінки чи чоловіки

Раніше "Обозреватель" повідомляв про смачний десерт, який врятує від інсульту .

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки