Вчені з'ясували, від чого швидко старіють жінки

35,2 т.
Вчені з'ясували, від чого швидко старіють жінки

Вчені визначили, що жіночий організм, який постійно відчуває стрес, знижується кількість білка клото. Дана речовина відповідальна за тривалість життя і старіння.

Дослідники провели спостереження за станом здоров'я двох груп жінок. У першій групі було 90 учасниць, які постійно відчували стрес на роботі і вдома, у другій - 88 жінок, що ведуть спокійне життя, пише Газета .

Всі жінки перебували у віці 30-40 років, коли концентрація білка клото ще не повинна значно знижуватися. Результати вимірювання кількості білка показали, що в організмі учасниць експерименту, постійно зазнавали стрес, клото набагато менше норми, а швидкість його зникнення вище природної.

Відео дня

Читайте: Вчені повідомили про корисний вплив шампанського на серці

Автори статті запевняють, що результати їх роботи доводять: стрес скорочує життя, зокрема, жінок.

Білок клото був названий на честь грецької богині долі, прядущей нитку життя. Таку назву для речовини було обрано невипадково: експерименти на мишах довели, що підвищена експресія клото збільшує тривалість життя гризунів, а відсутність білка викликає прискорене старіння. В організмі людини концентрація клото знижується з віком.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки