У Франції чоловік все життя жив без мозку і не знав про це

83,9 т.
У Франції чоловік все життя жив без мозку і не знав про це

У Франції живе чоловік, мозок якого настільки малий, що майже непомітний на рентгенівських знімках. Такий дивовижний випадок описаний в науковому журналі Lancet.

Так ще у 2007 році 44-річний француз з'явився в лікарню зі скаргами на слабкість в лівій нозі, яка дошкуляла йому другий тиждень. Обстеження показало, що у чоловіка надзвичайно розширені бічні, третій і четвертий шлуночки, дуже тонкий кортикальний шар і виявлена ??кіста задньої черепної ямки, передає Медпортал.

Іншими словами, спинномозкова рідина, яка в нормі циркулює по мозку і виводиться в кровоносну систему, заповнила майже весь череп, залишивши лише невелику частину мозкової речовини.

Відео дня

Читайте: Вчені показали, як відбувається зараження мозку менінгітом: Відеофакт

Виявилося, ще в дитинстві чоловік страждав гідроцефалією - надмірним скупченням рідини в головному мозку. Шунтування, проведене у віці шести місяців, дозволяло видаляти зайву рідину: і лише в 14 років шунт витягли після скарг пацієнта на слабкість в лівій нозі і загальну нестійкість.

Чорне - це вода в голові чоловіка

Відтоді хлопець жив звичайним життям, одружився і став батьком двох дітей. До слова, IQ пацієнта склав 75 ??- цей показник нижче середнього 100, але при цьому не вважається показником розвитку інтелекту.

Читайте: Учені розповіли, чому людину "мучить совість"

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що нейробіолог назвав 5 популярних помилок про головний біль.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки