Названо найсмачніший продукт, який врятує від інсульту
У Великобританії вчені провели тривалі дослідження і з'ясували, що регулярне вживання декількох шматочків шоколаду є корисним для здоров'я. Дослідження показує, що люди, які регулярно вживають в їжу шоколад, володіють меншим ризиком стати жертвами інсультів або захворювань серця.
Відкриття, засновані на результатах 12-річного дослідження за участю 21000 британців, припускають, що вживання в їжу чорного або молочного шоколаду дійсно корисно для здоров'я, - передає Еurolab.
Вчені виявили, що люди, які регулярно вживають в їжу шоколад (деякі вживали до 100 г на день) мали на 11% менший ризик розвитку захворювань серця, інфаркту, інсульту, ніж люди, які зовсім не їли цей продукт.
Читайте: Вчені з'ясували, від чого швидко старіють жінки
Автори дослідження наголосили, їхнє дослідження практично не враховувало статистичні тренди, і не може висунути чіткі висновки про причинно-наслідковий зв'язок.
За їхніми словами, існує ймовірність, що отримані результати можуть бути трохи спотворені тим, що люди з високим ризиком розвитку захворювань серця можуть повністю утримуватися від шоколаду. Тому люди, які регулярно вживають в їжу шоколад, можуть бути вже більш здоровими.
Вчені припускають, корисні властивості шоколаду можуть бути пов'язані з флаваноідами - антиоксидантами, що містяться в чорному шоколаді, які, як вважається, сприяють хорошому кровообігу.
Читайте: Вчені повідомили про корисний вплив шампанського на серці
Раніше "Обозреватель" повідомляв, чим корисний сік листя кульбаби.