Вчені з'ясували, що робить дітей агресивними

8,3 т.
Вчені з'ясували, що робить дітей агресивними

Американські вчені визначили, що надмірна опіка з боку батьків провокує у дітей агресію. І такою запальною поведінкою діти намагаються впортися зі стресом.

"Надмірний батьківський контроль тримає дітей в постійному стресі і викликає реляційну агресію (одна з форм прихованої агресії). Вона виражається в тому, що діти починають обманювати і ображати інших людей. Щоб уникнути подібної поведінки, слід знизити тиск на дитину", - розповіли вчені з Університету Вермонта, пише "Вокруг света".

Такі результати були отримані в ході дослідження. До кінчиків пальців випробовуваних прикріплювали датчики, що фіксують потовиділення, і просили описати неприємний випадок з життя - розставання з коханим або сварку з одним. Учасники, які потіли більше за інших, сильніше реагували і на неприємну ситуацію. Вони більше засмучувалися і поводилися імпульсивно. Решта трималися спокійніше і могли більш холоднокровно обмірковувати план подальших дій.

Відео дня

Читайте: Вчені дізналися, чому діти стають злочинцями

Потім учені цікавилися, наскільки сильно батьки контролювали життя учасників експерименту. І чим більш вираженою була сімейна опіка, тим агресивніше людина реагувала на зовнішні подразники, побачили дослідники.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені знайшли у дітей небезпечну хронічну хворобу.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки