Психологи визначили, що приносить найбільше щастя людині

48,3 т.
Психологи визначили, що приносить найбільше щастя людині

Канадські психологи визначили, що вміння цінувати свій час дає набагато більше відчуття щастя, ніж гонитва за грошима. Такий результат вчені отримали під час досліджень, в яких у цілому взяли участь 4600 осіб.

Так, піддослідних просили відповісти на запитання про те, що вони виберуть: дорожчу квартиру, розташовану ближче до роботи, або дешевшу, розташовану далі від роботи. А студентів запитували, зволіють вони освітню програму, яка забезпечить їм більш високооплачувану, але витратну за часом роботу, або ту, що дасть роботу з меншою зайнятістю, але з меншою зарплатою, пише "Вокруг света".

Читайте: Психологи знайшли сильний спосіб впливу на людину

Відео дня

За результатами дослідження з'ясувалося, що пріоритетом у більш ніж половини учасників є час. Разом з тим, про безперечну цінність часу частіше заявляли літні люди, ніж молоді. Це дослідники пояснили небажанням людей у ??віці витрачати свій час виключно на заробляння грошей, а прагненням провести його так, як найбільше хочеться. При цьому відчуття щастя забезпечують саме години, витрачені на заняття важливими для людини справами, наприклад, на волонтерську діяльність.

Читайте: Американські психологи назвали головний фактор схуднення

Як повідомляв "Обозреватель", вчені знайшли просте джерело здоров'я і щастя.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки