Медики знайшли рятівне лікування від синдрому Дауна

10,3 т.
Медики знайшли рятівне лікування від синдрому Дауна

Американські медики визначили, що флуоксетин (торгова марка Прозак) позитивно впливає на роботу головного мозку хворих синдромом Дауна. Випробування вже провели на мишах, проте вчені вважають, що ліки позитивно діють і на людей.

У новому експерименті візьмуть участь вагітні жінки, у майбутньої дитини яких був діагностований синдром Дауна. Дослідники планують з'ясувати, чи допоможе прийом Прозака під час вагітності вплинути на розвиток мозку новонароджених, які страждають цим синдромом, а також на вираженість симптомів захворювання, пише Медпортал.

Планується, що дослідження почнеться через три роки: жінки вживатимуть Прозак протягом строку вагітності, а народжені у них діти з синдромом Дауна продовжать вживання препарату ще протягом двох років.

Відео дня

Читайте: Медики знайшли незвичайний спосіб лікування хвороби шлунка

Побоювання, однак, викликають можливі побічні ефекти, пов'язані з прийомом Прозака. В одному з досліджень було показано, що вживання цього препарату під час вагітності підвищує ризик виникнення вроджених вад розвитку, втім, інші вчені стверджують, що ризик розвитку ускладнень досить малий.

Як повідомляв "Обозреватель", медики назвали небезпечний овоч для здоров'я вагітних.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки