Генетики дізналися, у кого найміцніший шлунок у світі

4,6 т.
Генетики дізналися, у кого найміцніший шлунок у світі

Генетики під час досліджень визначили, що шлунок чорного грифа (Aegypius monachus) дозволяє птахові перетравлювати не тільки небезпечну падаль, а навіть, потенційно, метал.

За словами вчених, генетичні особливості птиці, що мешкає в горах і степах від Іспанії до Кореї, дали їй дві біологічні переваги: ??міцний шлунок і потужну імунну систему. Особлива структура шлункової кислоти дозволяє чорному грифу перетравлювати трупи, а імунітет захищає від убивчих вірусів і мікробів плоті, що розкладається, - передає Naked Science.

Птахи, за словами дослідників, несприйнятливі до ботулізму і бацили Bacillus anthracis, збудника сибірської виразки.

Відео дня

Читайте: Вчених шокувала реакція людини на "запах смерті"

Чорний гриф - птах сімейства яструбиних. Довжина її крила становить 72-85 см, а розмах крил досягає трьох метрів. Чисельність птиці постійно скорочується, приміром, у Північній Африці вона вимерла повністю. У Європі чорних грифів також налічується трохи, не більше тисячі пар.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені назвали найкорисніший алкогольний напій для діабетиків.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки