Вчені знайшли зв'язок між віком батьків і смертю дітей

35,1 т.
Вчені знайшли зв'язок між віком батьків і смертю дітей

Вчені знайшли біологічні механізми, які визначають, як вік батьків впливає на тривалість життя дітей. Результати дослідження показали, що діти літніх батьків живуть менше.

Для цього біологи вивчили популяцію бакланів, що живуть у дикій природі. Вчені запропонували гіпотезу, згідно з якою вік батьків впливає на тіломіри - кінцеві ділянки хромосом, що виконують захисну функцію, - пише "Газета".

Аналізи крові птахів показали, що чим старше були батьки, тим більша втрата теломірів спостерігалася у пташенят.

Читайте: Медики б'ють на сполох: "солодке життя" дітей веде до хвороб

Відео дня

"Тіломіри функціонують на зразок пластикових ковпачків на кінцях шнурків. Вони захищають коди ДНК при поділі клітини. Втрата тіломірів призводить до скорочення життя клітини і пов'язана зі старінням", - зазначили дослідники.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені дізналися, чому діти стають злочинцями.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки