Вчені дізналися, чому діти стають злочинцями

10,5 т.
Вчені дізналися, чому діти стають злочинцями

Британські вчені визначили, що наявність особливого гена MAOA в ДНК підвищує ризик того, що людина в ранньому віці може бути агресивною і стати злочинцем. У дослідженні взяли участь 327 чоловіків, частина з яких в дитинстві піддавалася жорстокому поводженню.

У результаті підтвердилася думка про те, що такі люди, ставши дорослими, більше схильні до прояву агресії, ніж ті, чиє дитинство пройшло у сприятливому середовищі, пише Газета.

Окрім цього ученим вдалося виявити ген, особлива варіація якого також підвищує ймовірність антисоціальної поведінки людини. Ним виявився ген MAOA - його особливий поліморфізм, знайдений в ДНК 30% учасників дослідження, підвищував ризик того, що людина в підлітковому віці буде схильна до антисоціальної поведінки (скоєння дрібних злочинів, бійок, агресії по відношенню до оточуючих).

Відео дня

Читайте: Психологи визначили, що приносить найбільше щастя людині

Вчені стверджують, що отримані ними висновки свідчать про те, що ні генетика, ні соціальне середовище не несуть "одноосібну" відповідальність за поведінку людини.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені довели, що позмінна робота вбиває гени.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки