Медики попередили, що хворі нирки погіршують роботу мозку

6,2 т.
Медики попередили, що хворі нирки погіршують роботу мозку

У Нідерландах вчені з університету Еразмуса вивчили дані про більш ніж 2600 чоловік і дійшли до висновку, що проблеми з функцією нирок значною мірою пов'язані зі зниженням кровотоку в головному мозку.

Медики повідомили, що хвороби нирок підвищують ризик інсульту, зниження пам'яті, і призводять до проблем із мисленням, - передає Здоров'я України.

"Наші висновки дають можливе пояснення зв'язку між хворобами нирок і розладами роботи головного мозку. Враховуючи, що хвороби нирок і зниження кровотоку в мозку можна лікувати, у нас є можливість з'ясувати, як боротьба з цими проблемами відіб'ється на ризику розвитку захворювань мозку", - розповів Керівник дослідження, доктор М. Арфа Ікрам.

Відео дня

Читайте: Вчені розкрили секрет, чому більшість родимок не перетворюються на рак

В аналізі були враховані інші чинники ризику, здатні викликати ознаки деменції і зниження працездатності мозку, такі як історія хвороб серцево-судинної системи, - наголосили вчені.

Варто зазначити, що ризик розвитку розладів мозку характерний не тільки для пацієнтів із хронічною нирковою недостатністю, а й для людей із менш небезпечними захворюваннями нирок.

Читайте: Вчені попередили, що кава у людей похилого віку викликає психічні розлади

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що медики розповіли, як врятуватися від спеки.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки