Вчені з'ясували: організм швидко звикає до переїдання, а це призводить до хвороб

5,2 т.
Вчені з'ясували: організм швидко звикає до переїдання, а це призводить до хвороб

Американські вчені з Темпльського університету довели, що достатньо двох днів, щоб адаптуватися до новонабутих шкідливих звичок.

Так під наглядом дослідників, шість здорових чоловіків середнього віку, з нормальною або злегка надмірною вагою, протягом тижня харчувалися по "американській" моделі, ні в чому собі не відмовляючи, пише Lanutrition.

Вони із задоволенням наминали піци, гамбургери, тістечка тощо, набираючи в день до 6 000 ккал, що становило приблизно подвоєну калорійність їх звичайного денного раціону. Фізкультурою вони при цьому не займалися. Таким чином, дослідники постаралися максимально точно змоделювати спосіб життя середньостатистичного американця. Гюнтер Боден, керівник дослідження, зазначив, що всім "піддослідним" експеримент дуже сподобався.

Відео дня

Читайте: Вчені розсмішили інтернет коротким переказом дисертацій

В середньому учасники набрали по 3,5 кг. Але це не головне - зрештою, швидко набрана вага і зменшується швидко. Набагато гірше те, що у них проявилися грізні провісники діабету другого типу: різкий і тривалий стрибок інсуліну в крові та суттєве підвищення резистентності до інсуліну. І це - у всіх учасників, на другий чи третій день від початку експерименту. Були помічені й інші насторожуючі ознаки, у тому числі - зростання вираженості оксидативного стресу.

Результат експерименту переконливо показує, що навіть короткочасне ухилення від здорового "курсу" може призвести до серйозних наслідків. Тому наїдатися досхочу не слід навіть у "завантажувальні дні".

Читайте: Психологи розповіли, як розпізнати невірну жінку по фото

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені розповіли, які поверхні на кухні найнебезпечніші.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки