Медики повідомили, як чоловікові легко захистити здоров'я

16,1 т.
Медики повідомили, як чоловікові легко захистити здоров'я

Британські вчені заявили, що борода несе тільки користь для здоров'я чоловіка. Дослідження показали, що чоловіки, які голяться, вразливі до атаки шкідливої ??бактерії - золотистого стафілокока - в три рази більше, ніж бородані.

Так, дослідники взяли проби мікрофлори у 408 бородатих і чоловіків-медпрацівників, які поголилися. З'ясувалося, що у других у три рази вищій, ніж у їхніх бородатих колег, шанс піддатися атаці бактерій, зокрема, метицилін-резистентного золотистого стафілокока. Це досить небезпечна бактерія, що викликає у людей сепсис і пневмонію, а в низці випадків призводить до летального результату, - пише Naked Science.

Відео дня

Читайте: Японські медики назвали простий спосіб уникнути інсульту

Причину такої різниці дослідники бачать у мікротравмах - невеликих порізах на шкірі, що виникають у результаті гоління. Між тим, є й інша теорія, повірити в яку дещо важче.

Два науковця з Університетського коледжу Лондона - Майкл Мослі й Адам Робертс - провели аналіз різних зразків чоловічих борід, виростивши на них порядку 100 бактерій. І в процесі експерименту вчені помітили, що, за їхнім твердженням, "бактерії щось вбивало". У результаті дослідники припустили, що борода може володіти якимись антисептичними властивостями.

Читайте: Вчені пояснили, як правильно харчуватися перед сном

Як повідомляв "Обозреватель", роботи допомогли вченим перемогти чоловіче безпліддя.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки