Лікарі виправдали товстих людей: великий не означає хворий

7,8 т.
Лікарі виправдали товстих людей: великий не означає хворий

Американські вчені визначили, що за індексом маси тіла людини не можна судити про стан здоров'я людини. Дослідження серед 40 тис. американців свідчать про те, що 47,4% учасників з числа тих, хто страждав ожирінням або мав зайвою вагою, за всіма іншими показниками були визнані здоровими.

А майже у третини з тих, хто мав нормальним ІМТ, були виявлені проблеми зі здоров'ям - на це вказували дані про їхній тиск, рівні глюкози і холестерину в крові, передає Медпортал.

Вчені пояснюють, що індекс маси тіла не може використовуватися в якості об'єктивного показника здоров'я - орієнтуватися варто лише на результати повного медичного обстеження.

Читайте: Дієтологи назвали смачні продукти, які допомагають втрачати вагу

Відео дня

Як повідомляв "Обозреватель", жінки не можуть схуднути через гормони.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки