Вчені зняли на відео перші години зародження життя

6,9 т.
Вчені зняли на відео перші години зародження життя

У Німеччині вчені створили інвертаціонний мікроскоп площинного освітлення, за допомогою якого зняли розвиток зародка миші від стадії зиготи (заплідненої яйцеклітини) до стадії бластоцисти.

У ході спостереження вчені визначили, що диференціація клітин вперше відбувається, коли зародок виростає з восьми до 16 клітин. При розподілі ті клітини, що залишаються всередині зародка (вісім штук), перетворяться в організм тварини, а клітини на зовнішній стороні (помічені синім кольором) стануть плацентою, - передає Стрічка.

Читайте: Вчені знайшли "внутрішнього" винуватця ожиріння людини

Ембріони ссавців вкрай чутливі до яскравого світла, який застосовується в стандартних мікроскопах з високою роздільною здатністю. Інша техніка (мікроскопія площинного освітлення) дозволяє висвітлювати лише один тонкий зріз ембріона, зводячи до мінімуму опромінення живого організму.

Відео дня

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені знайшли алкогольний спосіб продовжити життя.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки