Вчені з'ясували хто краще для людини - кішка або собака

13,4 т.
Вчені з'ясували хто краще для людини - кішка або собака

Американські психологи визначили, що собаки краще впливають на людину. Кішки в свою чергу більш невротичні, що і відображається на їх господарів.

Так вчені опитали 263 американців у віці від 19 до 68 років. Добровольці заповнили анкету про їх домашніх тварин, їх життя і благополуччя в цілому, а також пройшли тест на психологічну структуру особистості, пише Лента.

64% опитаних тримають вдома тварин, причому їхні симпатії практично порівну діляться між собаками (53%) і кішками (41%). В цілому володіння вихованцями мало змінювало психічний стан людини: власники собак і кішок виявилися більш задоволеними життям, інших відмінностей виявлено не було.

Відео дня

Читайте: Вчені пояснили дивні форми статевих органів різних тварин

При цьому собачники виявилися значно більш сумлінними і відповідальними людьми, і менш невротичними, ніж кошатники. Крім того, собачники відрізняються трохи більш яскраво вираженою екстравертність.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені з'ясували, хто із звірів найрозумніший.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки