Генетична аномалія: в США ненароджена дитина стала батьком

15,7 т.
Генетична аномалія: в США ненароджена дитина стала батьком

У США виникла генетична аномалія, що шокувала медиків - ??ще ненароджена дитина стала татом.

Американець, який здав тест на батьківство, з'ясував, що є своєму малюкові дядьком. Біологічним батьком малюка виявився брат-близнюк чоловіка, який помер багато років тому ще в материнській утробі. Ця аномалія отримала назву "людська химера", - передає "Сегодня".

Подружжя з Вашингтона вирішило здати ДНК-тест, оскільки група крові їхнього сина не співпадала з батьківською. Чоловік і дружина лікувалися від безпліддя, і стати батьками їм допомогло ЕКЗ. Яке було їхнє здивування, коли з'ясувалося, що батько дитини - насправді, його дядько: гени співпали лише на 10%. У результаті досліджень предків лікарі дійшли до висновку, що батьківство належить братові-близнюку чоловіка, який помер ще до народження.

Відео дня

Читайте: Генетики дізналися, як шкідливі звички батьків переходять дітям

Явище "людської химери" - велика рідкість. Найчастіше, навіть якщо подібний "обмін генами" в материнській утробі і виникає, про нього ніхто не дізнається. Відомий випадок 13-річної давності, коли жінка виявилася не біологічною матір'ю своїй дитині, а тіткою.

Фахівці вважають, що в майбутньому подібні випадки можуть почастішати в зв'язку з широким розповсюдженням технологій штучного запліднення.

Як повідомляв "Обозреватель", раніше лікарі відкрили тяжке генетичне захворювання, що вбиває дітей.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки