У США підтвердили вірус Зіка у трьох вагітних жінок

2,2 т.
У США підтвердили вірус Зіка у трьох вагітних жінок

В американському штаті Флорида влада офіційно підтвердила вірус Зіка у трьох вагітних жінок.

Про це повідомляє канал ABC з посиланням на заяву місцевого департаменту охорони здоров'я.

Повідомляється, що жінки, найімовірніше, заразилися небезпечним вірусом, коли виїжджали в інші країни. Імена хворих не розкриваються, як і те, в яких містах вони наразі перебувають.

Читайте: В Європі зареєстрований перший випадок вірусу Зіка у вагітної

Після появи цієї інформації, губернатор Флориди Рік Скотт звернувся до Центрів із контролю і запобігання поширенню захворювань (CDC) при Міністерстві охорони здоров'я США з проханням доставити в штат 250 тестів на антитіла вірусу Зіка.

Відео дня

Раніше стало відомо, що CDC вивчають 14 нових випадків зараження вірусом Зіка, який міг передатися від людини до людини. У всіх випадках чоловіки, які раніше подорожували країнами, де зафіксовано спалах лихоманки, могли статевим шляхом передати вірус своїм партнерам після повернення в США.

Серед заражених є дві вагітні жінки, у яких була підтверджена інфекція.

Читайте: Вірус Зіка: рознощики лихоманки в Україні не виживуть

Вірус Зіка викликає високу температуру, кон'юнктивіт, головні болі і болі в суглобах, запальні процеси, а в окремих випадках - нудоту і блювоту, розлади і болі в шлунку. Спалахи хвороби зареєстровані в Азії, Африці, в Південній і Північній Америці, в Тихоокеанському регіоні. У Західній півкулі лихоманка зараз особливо швидко поширюється: вірус проник більш ніж у 20 країн із 55, хоча в травні минулого року хворі були тільки в Бразилії.

Є відомості, що зараження вірусом Зіка в період вагітності може викликати у дитини мікроцефалію - ??вроджений дефект, який полягає в значному зменшенні розміру черепа і супроводжується розумовою відсталістю, невротичними відхиленнями, порушеннями слуху та зору.

Як повідомляв "Обозреватель", індійські вчені знайшли вакцину проти вірусу Зіка. Дослідники мають намір провести перші випробування на тваринах.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки