Вчені розповіли, як треба пити алкоголь, щоб не п'яніти
Британські вчені визначили, що розпивання одних і тих же порцій спиртних напоїв із більшого посуду сприяє більшому вживанню алкоголю. А, значить, і швидшому сп'янінню.
Був проведений експеримент, в якому людям пропонували стандартну порцію вина, щостановить 175 мілілітрів, у келихах різної ємності. Всього учасникам експерименту пропонувалося три типи келихів обсягами 370, 300 і 250 мілілітрів, - передає "Лента".
Виявилося, що, вживаючи алкоголь із більшого посуду, люди схильні частіше, ніж в інших випадках, замовляти додаткові порції вина. При цьому продажі алкоголю, що розливається по великих келихах, були на 9% вищими, ніж продажі того ж вина, що розливається в менший посуд.
Читайте: Медики з'ясували, чому люди курять після алкоголю
Вчені припустили, що, вживаючи алкоголь із великого посуду, людина бачить не повністю заповнений стакан. Це може створювати у неї враження про малої кількості випитого і провокувати замовити додаткову порцію алкоголю. У разі малої, але більш наповненої ємкості, такого ефекту не виникає.
Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені знайшли алкогольний спосіб продовжити життя.