Вперше з 2014 року: в Україні з'явилася сироватка від смертельної хвороби

12,4 т.
Вперше з 2014 року: в Україні з'явилася сироватка від смертельної хвороби

Сьогодні, 4 липня, в Україні, вперше за три роки, з'явилася сироватка від ботулізму - ліки були передані в рамках програми розвитку ООН.

Про це повідомляє сайт "24 канал" із посиланням на слова в.о. міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун.

За допомогою цієї поставки в Україні з'являється можливість сформувати базовий запас сироватки. Крім того, вона буде використана для негайного лікування у разі нових заражень ботулізм.

Зазначається, що сироватка від ботулізму була відсутня в Україні з 2014 року, кошти на її закупівлю навіть не закладалися до бюджету країни.

Відео дня

Нагадаємо, за останні три місяці в Україні зареєстровано 62 випадки захворювання на ботулізм, 9 з них - зі смертельним результатом. Основною проблемою неможливості своєчасно надати допомогу хворому, була відсутність у країні сироватки.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", головний інфекціоніст розповіла, що хворих на ботулізм рятували російською сироваткою, яку люди купували нелегально.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки