Туристи завезли в Україну смертельну лихоманку

32,9 т.
Туристи завезли в Україну смертельну лихоманку

У Харкові медики зареєстрували три випадки лихоманки Денге. Українські туристи завезли хворобу з Таїланду, де вони отримали численні укуси комарів.

Про це повідомили в прес-службі Головного управління Держсанепідемслужби в Харківській області.

Хвороба, відома як лихоманка мандрівників, передається через укуси комах. На території Харківської області цей вид комара відсутній.

У СЕС попередили туристів, що повернулися з Таїланду, що інкубаційний період захворювання триває 3-15 днів (частіше 5-7 днів). Захворювання починається гостро з підвищення температури тіла до 38-40 градусів, яка тримається 5-7 днів, відчувається головний біль, болі в м'язах і суглобах, іноді проявляється висип.

Відео дня

Читайте: Свиняча чума в Києві: чи варто їсти м'ясо

При виникненні будь-яких симптомів необхідно негайно звертатися за медичною допомогою до закладів охорони здоров'я.

Лихоманка Денге - гостре трансмісивне вірусне захворювання. Протікає з лихоманкою, інтоксикацією, міалгією, артралгією, висипом і збільшенням лімфатичних вузлів. При деяких варіантах лихоманки Денге розвивається геморагічний синдром.

Читайте: Медики розповіли, як врятуватися від спеки: 8 корисних порад

При захворюванні класичною формою лихоманки Денге прогноз сприятливий, а при геморагічній формі смертність становить близько 50%.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що названо 10 перших ознак хвороби Альцгеймера.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки