Кава або чай: вчені розкрили головний секрет
На вибір людини між кавою і чаєм впливають гени, що відповідають за відчуття гіркоти.
До такого висновку прийшли вчені Медичного науково-дослідного інституту Бергхофера в Брісбені (Автралія). У дослідженні взяли участь більше 400 тисяч осіб, пишуть "Life Новости" в Facebook.
За їх словами, рецептори в цьому не грають ніякої ролі. "Кожен народжується з огидою до гіркої їжі, але з віком починає любити гіркі напої, що містять кофеїн", – розповіли фахівці.
Читайте: Лише чашка у день: вчені назвали несподівану користь чаю
Зв'язок між напоєм, якому люди віддають перевагу, і спадковістю, допомогла визначити звичайна брюссельська капуста. "Якщо людина здатна вловити її гіркоту, то вона любить каву. У той же час, ті, хто краще відчував смак хініну, завжди обирали чай", – підсумували вчені.
Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше була названа небезпека частого вживання кави.