Спалює калорії і жир: з'ясувалася несподівана користь цукру
Натуральний цукор трегалоза активує ген, який підвищує чутливість до інсуліну, зменшуючи ймовірність розвитку діабету.
До такого висновку в результаті досліджень дійшли вчені Університету Вашингтона в Сент-Луїсі. Відзначається, що цей вид цукру благотворно впливає на печінку. Про це повідомляє MedicalXpress.
Згідно з експериментами, активація гена також викликає спалювання калорій, зменшує накопичення жиру, кількість жирів і холестерину в крові. Знижує температуру тіла. Дослідження проводилися на мишах.
Вчені додавали трегалозу до питної води, що активувало у гризунів ген Aloxe3. Дисахарид не дозволяє глюкозі потрапити в печінку, що еквівалентно голодуванню.
Читайте: Менше цукру, більше лимонів: Супрун дала 5 порад щодо лікування болісної хвороби
"Ми дізналися, що цей ген Aloxe3 покращує чутливість до інсуліну так само, як звичайні діабетичні препарати, яких називають тіазолідиндіонами, - покращують чутливість до інсуліну", - розповів доктор медицини, доцент педіатрії Брайан ДеБош.
За його словами, активація цього гену викликана як трегалозою, так і голодуванням. У результаті чого клітини починають поглинати глюкозу, знижуючи її концентрацію.
Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше вчені заявили, що надмірне вживання цукру може викликати хворобу Альцгеймера.