На кожному ринку: названо продукт, здатний відстрочити смерть
Споживання риби та інших продуктів, багатих омега-3-поліненасиченими жирними кислотами, пов'язане зі зниженням смертності від усіх причин як у чоловіків, так і у жінок.
До такого висновку дійшли китайські вчені. Дослідження опубліковане в Journal of Internal Medicine, повідомляє "АиФ".
Так, дослідники проаналізували дані про харчування і здоров'я 421 309 людей (240 729 чоловіків і 180 580 жінок). У середньому чоловіки вживали 14,56 грамів риби на день, а жінки - 10,89 грам.
Читайте: Розкрито секрети довголіття: як дожити до 100 років
У середньому люди були під наглядом 16 років. За цей час від різних причин померли 54 тисячі чоловіків і майже 31 тисяча жінок, при цьому споживання великої кількості риби й омега-3-ПНЖК було пов'язане зі зниженою смертністю.
Водночас з'ясувалося, що спосіб приготування риби також впливав на це, але тільки у жінок. Споживання смаженої риби було пов'язане з підвищеною смертністю у них від усіх причин.
Як повідомляв OBOZREVATEL, учені з'ясували, що оптимальний рівень низки вітамінів, мінеральних речовин та інших сполук здатний зменшити ризик передчасної смерті, продовжити життя і забезпечити здорове старіння.