Вчені назвали точну кількість сну, яка робить людей щасливими

Вчені назвали точну кількість сну, яка робить людей щасливими

Люди, які оцінили себе як "абсолютно щасливі", сплять по сім годин і шість хвилин.

Про це повідомляє видання Daily Mail, розповідаючи про дослідження вчених з Університету Арізони.

Про те, що між кількістю сну і благополуччям людини існує міцний зв'язок, відомо давно, а тепер вчені з'ясували, яка точна кількість сну потрібна людям, щоб відчувати себе абсолютно щасливими.

Дослідники провели опитування 2000 осіб, під час якого з'ясували, що абсолютно щасливі люди сплять по 7 годин і 6 хвилин щодня, ті, хто відчуває себе "в основному щасливо" сплять на 6 хвилин менше, тобто - отримують 7 годин повноцінного сну. Ті ж респонденти, які не можуть назвати себе щасливими, сплять менше семи годин.

Відео дня

Читайте: Діти не висипаються: вчені розповіли про вплив спільного сну на здоров'я дитини

"Сон, що складається з менш як 6 годині 48 хвилин, означає повне нещастя в стосунках, постійне занепокоєння і нервову напругу", - зазначають автори дослідження.

Зазначимо, що згідно з рекомендаціями лікарів, мінімальна кількість сну для дорослої людини, повинна становити не менше семи годин. А результати останнього дослідження показали, що відстрочка будильника на 6 хвилин призводить до ще кращих результатів, і людина відчуває себе абсолютно щасливою.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", названий вид спорту, який допоможе відновитися після інсульту.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки