Вчені назвали приправу, внесення якої до раціону знижує ризик хвороб серця

Вчені назвали приправу, внесення якої до раціону знижує ризик хвороб серця

Усього невелика кількість гірчиці на день може знизити ризик серцево-судинних захворювань, а також допомогти тим, хто перебуває у переддіабетному стані. Для ефекту від такого лікування необхідно їсти ложечку гірчиці з гіркою.

Як розповів Еxpress із посиланням на дослідження, яке провела компанія Tracklements спільно з Кардіффським столичним університетом, щоденне вживання чайної ложки гірчиці на день здатне впоратися з небезпечним рівнем холестерину в організмі. Зі свого боку високий холестерин може призвести до закупорки судин, а це – спричинити низку проблем із серцем.

"Вживання тільки чайної ложки з гіркою цієї приправи, що еквівалентно 10 грамам, може допомогти людині досягти здорового рівня холестерину", – дійшли висновку фахівці.

Відео дня

Для того, щоб це з'ясувати, вони провели експеримент – протягом 12 тижнів годували досліджувану групу гірчицею. А саме давали піддослідним по ложці гірчиці з гіркою. За 12 тижнів вони помітили явне покращення у 86% досліджуваних – вони знизили рівень поганого холестерину.

Середнє падіння рівня холестерину було зареєстровано на 10 відсотків у всій вибірковій групі.

"Це вказує на перспективну практику для людей із підвищеним ризиком розвитку серцевих захворювань, інсульту та судинної деменції", – сказано в дослідженні.

Гірчиця нормалізує рівень холестерину в крові, захищає організм від вільних радикалів.

Експерти зазначили, що зниження рівня холестерину – не єдина користь для здоров'я від цільнозернової гірчиці. Згідно з висновками експертів, при щоденному вживанні гірчиця також може допомогти досягти здорового рівня глюкози у крові.

"Кількість гірчиці для досягнення здорового рівня глюкози в крові така сама, як і для холестерину – 10 грамів або чайна ложка з гіркою на день", – уточнили вчені.

У статті зазначено, що існує безліч способів внести цільнозернову гірчицю в повсякденний раціон: як приправу, соус або як доповнення до тих чи інших страв.

Вчені підкреслили, що зазвичай ризикують отримати підвищений холестерин і цукор у крові ті, хто вживає занадто багато жирної їжі і загалом веде неправильний спосіб життя, включно зі шкідливими звичками та малорухливим проведенням часу.

Крім додавання гірчиці до свого раціону вчені рекомендували вести активніший спосіб життя, відмовитися від шкідливої ​​їжі та не забувати про регулярне відвідування лікаря для контролю здоров'я.

Як повідомляв OBOZREVATEL, горіхи здатні впливати на рівень холестерину в крові.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки