Вживання фісташок може сприяти зниженню тиску: результати дослідження
Додавання в їжу фісташок може допомогти знизити підвищений артеріальний тиск, через який мільйони людей у всьому світі страждають від гіпертонії. Головна умова – фісташки мають бути бути несолоні.
Як ідеться в дослідженні вчених з Університету Тафтса (США), опублікованому в NLM, саме ці горіхи здатні поліпшити стан кровоносних судин, тим самим сприятливо вплинувши на кров'яний тиск. У науковій роботі відзначається, що серед усіх видів горіхів вони мають найкращий дієтичний склад.
Під час випробувань фахівці з'ясували, що щоденне вживання невеликої кількості несолоних фісташок здатне знизити верхній тиск на 1,82 мм / рт. ст., а нижній на 0,8 мм / рт. ст.
Горіхи також є потужним джерелом амінокислоти (частки, з яких складається білок), відомої як L-аргінін, яка, зі свого боку, може запобігти затвердінню артерій і утворенню тромбів.
"Також фісташки знижують рівень поганого холестерину в крові. Достатньо лише трьох тижнів регулярного вживання горіхів для його зниження на 25%", – зазначили дослідники.
Вони додали, що боятися переїсти цих горіхів не варто, бо фісташки не є калорійним продуктом. Оскільки в них міститься багато білка, достатньо невеликої жмені для насичення.
Як повідомляв OBOZREVATEL, на високий кров'яний тиск може благотворно впливати лимонний сік.