Під загрозою мозок і кишечник: названа нова небезпека цукру

Наявність цукру в раціоні провокує розвиток ранньої деменції і підвищує ризик розвитку запальних захворювань кишківника.
Такого висновку дійшли вчені з Університету Альберти, передає Scientific Reports. Причому згубний ефект настає всього через два дні вживання цукру.
Читайте: "Усередині ростуть гриби": розкрито маловідомий факт про шкоду цукру
Дослідження проводилися на лабораторних мишах. Їх розділили на дві групи: одних годували звичайною їжею, без цукру, інші ж стали отримувати половину поживних речовин із сахарози. Після у піддослідних штучно викликали коліт. У гризунів, які харчувалися сахарозою, пошкодження кишкової тканини були значно більш виражені.
Наявність цукру провокує розвиток хвороботворних бактерій у травній системі людини. Велика його кількість у раціоні збільшує проникність кишечника. Це потім призводить до розвитку серйозніших захворювань інших органів, зокрема хвороби Альцгеймера і Паркінсона.
Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Супрун повідомила, що цукор краще замінити фруктами, а не медом, патокою, фруктозою, коричневим цукром, кленовим або агавовим сиропом.