Щоб не захворіти на рак: скільки можна пити алкоголю

Щоб не захворіти на рак: скільки можна пити алкоголю

Ті, хто п'є не більше однієї стандартної порції алкоголю (10 грам чистого спирту) в день, мають найнижчий ризик розвитку злоякісних пухлин серед питущих.

До такого висновку прийшли вчені Королівського університету Белфаста (Ірландія), передає "Лента.ру".

При цьому кожна зайва доза спиртного збільшує ймовірність захворювання деякими видами раку.

Читайте: В Україні подорожчає алкоголь: скільки і за що платитимемо

Залежність смертності від кількості випитого спиртного представляла собою J-подібну криву, тобто ті, хто вживав не більше і не менше однієї стандартної порції алкоголю в день, мали найнижчий рівень ризику смерті від раку або серцево-судинних захворювань.

Відео дня

Однак, якщо розглядати тільки рак, то ймовірність захворювання лінійно зростає разом з дозою.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше вчені назвали засоби гігієни, що викликають рак.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки