Все робили не так: вчені розповіли, як правильно зберігати продукти харчування
Багато продуктів харчування ми звикли зберігати неправильно.
Доказом стала наукова робота британських вчених з некомерційної організації WRAP, повідомляє Marie Claire.
Вони випустили правила і рекомендації щодо зберігання та заморожування продуктів харчування.
Так, за правилами, температура в холодильній шафі повинна бути 5 градусів за Цельсієм або менше. Продукти, які повинні бути максимально охолодженими, наприклад, м'ясо, необхідно розміщувати на полиці, де зазвичай у нас лежить зелень. А от фрукти та овочі потрібно зберігати на протилежному боці холодильника, на верхній полиці.
Яблука й апельсини також необхідно зберігати в холодильнику, тому що при дозріванні вони починають втрачати вітамін С, а якщо ці фрукти помістити в холодне місце - сповільнитися втрата корисних компонентів.
Вчені не рекомендують зберігати хліб у холоді. У такому середовищі швидше з'являється цвіль на тесті. Хоча, якщо ви віддаєте перевагу житній хліб, тоді це правило на нього не поширюється.
Картопля також краще зберігати в іншому місці, адже при впливі мінусової температури, крохмаль перетворюється на цукор. Але відкриття для нас стали помідори - їх також не можна зберігати в холодильнику. Це може вплинути на їхній смак і форму.
Ягоди, такі як полуницю, малину, чорницю і диню потрібно тримати не в холодильнику до тих пір, поки не почнуть видавати сильний запах. Тільки після цього їх можна поставити в холодильник.
Банани й авокадо краще зберігати в кошику для фруктів на столі або в морозилці, якщо ви не плануєте їх використовувати найближчим часом.
Як раніше повідомляв "МедОбоз", поганий сон або недосипання негативно впливають на метаболізм, а також підвищують ризик розвитку ожиріння і цукрового діабету. Нещодавно вчені визначили, що це ще не все.