З'ясувалися продукти, що підвищують ризик передчасної смерті
Продукти з високим ступенем обробки пов'язані з підвищеним ризиком смерті.
До такого висновку прийшла наукова група з Франції. У результаті досліджень з'ясувалося, що збільшення споживання ультраоброблених продуктів всього на 10% підвищує ризик передчасної смерті відразу на 14%, повідомляє "РИА Новости".
До такої їжі відносяться кондитерські та хлібобулочні вироби, морозиво, різні снеки, напівфабрикати і відновлені м'ясні продукти. Всі вони складаються із декількох інгредієнтів і проходять безліч стадій промислової обробки.
Читайте: Їмо щодня: названі смертельно небезпечні продукти
Такі продукти містять багато цукру, солі, жирів і масел, а також ароматизатори, барвники, підсолоджувачі і емульгатори.
Як повідомляв OBOZREVATEL, виявилося, що надмірне вживання цукру збільшує ризик виникнення раку, а високофруктозний кукурудзяний сироп призводить до зростання метастазів.