Жир допоможе: названі продукти, які рятують від інфаркту
Продукти з високим вмістом ненасичених жирів можуть захистити здоров'я від серцево-судинних захворювань.
До такого висновку прийшли фахівці Дослідницького центру біотехнологій імені Кінана при лікарні Архангела Михаїла (Торонто). Їх дослідження було опубліковано у журналі Nature Communications, повідомляє "РИА Новости".
Одним із таких продуктів є оливкова олія. Після його вживання в їжу в організмі підвищується концентрація білка плазми крові - аполіпопротеїну A-IV (ApoA-IV), високий вміст якого пов'язаний зі зниженим ризиком розвитку хвороб серця.
Читайте: Спалює калорії і жир: з'ясувалася несподівана користь цукру
Відзначається також, що білок проявляє найбільшу активність вночі і "відпочиває" вранці. Тому, за словами директора центру гематології та дослідження онкологічних і аутоімунних захворювань, доктора Хеу Ні, найбільш уразливі ми перед хворобою саме після сну.
Як повідомляв OBOZREVATEL, фахівці з Великобританії склали підбірку продуктів, що підвищують ризик виникнення раку.