Смачно їсти: як корисніше для здоров'я приготувати овочі

8,5 т.
Смачно їсти: як корисніше для здоров'я приготувати овочі

Іспанські вчені визначили, що обжарка овочів в оливковій олії першого віджиму робить їх корисніше, додаючи фенольні сполуки, які володіють антиоксидантними властивостями. А кип'ятіння й інші способи приготування овочів не дають такого ефекту.

Так в рамках експерименту дослідники приготували картоплю, помідори, баклажани і гарбуз чотирма різними способами: глибоким обсмаженням, варінням, тушкуванням і кип'ятінням у суміші води і масла. Потім приготовані овочі були проаналізовані на вміст жиру, вологість і кількість фенолів, пише Нi-news.

Глибока обжарка і тушкування збільшили вміст жиру, але крім того, ці способи приготування підвищили вміст фенольних сполук, у той час як у варених овочах, навпаки, кількість цих сполук знизилася.

Відео дня

Читайте: Вчені з'ясували, як не переїдати за столом

Фенольні сполуки - це речовини, утворені рослинами і знаходяться в нашій їжі. У рослинах такі сполуки виступають захистом від комах та інших шкідників, а також додають колір і смак рослині. Коли ми їмо рослини, ми отримуємо користь від антиоксидантних властивостей фенолів, що зменшує ризики безлічі захворювань.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені розповіли, як правильно харчуватися без хворобливих наслідків.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки