Дієтологи розповіли, скільки можна їсти мучного

18,1 т.
Дієтологи розповіли, скільки можна їсти мучного

Наскільки насправді шкідливі для організму швидкі вуглеводи, через які, як вважається, і ростуть зайві кілограми? Приміром, чи такі жахливі з'їдені на ніч шматок пирога або булочка?

Австралійські вчені підрахували пропорції, в яких швидкі вуглеводи нешкідливі, - повідомляє LadyHealth.

"Любителі білого рису і випічки, нарешті, можуть зітхнути з полегшенням", - жартує преса. Як випливає з доповіді фахівців Австралійського університету, за умови, що швидкі вуглеводи складають не більше 50% від добової норми всіх вуглеводів, споживаних людиною, її ризик опинитися жертвою діабету, хвороб серця або раку не вищий, ніж в інших.

Відео дня

Читайте: Секрет стрункості: медики заявили, що трапезу треба починати із солодкого

Іншими словами, можна з'їсти і шматок торта без побоювання за талію за умови, що в цілому в їжі дотримується помірність.

Дієтологи рекомендують наступне співвідношення вуглеводних продуктів: дозволяється одна порція рафінованих вуглеводів у день, а в інші прийоми їжі джерелом вуглеводів повинні бути цільнозернові продукти.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені розповіли, чому солодка газована "змушує" людей більше їсти.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки