Вчені розповіли, як правильно харчуватися без хворобливих наслідків

13,2 т.
Вчені розповіли, як правильно харчуватися без хворобливих наслідків

Австралійські вчені заявили, що правильно харчуватися потрібно протягом усього тижня, не дозволяючи собі фастфуд або іншу шкідливу їжу на вихідних. Дослідники з'ясували, що такий характер харчування негативно впливає на склад мікробіома кишечника і може призвести до серйозних захворювань.

Досліди на тваринах показали, що регулярне вживання жирної їжі спричиняло зміну складу кишкового мікробіома щурів. Тварини починали набирати вагу і жирову масу, крім цього, у них розвивалися гормональні порушення, - пише "Медпортал".

Так, під час експерименту стало відомо, що тварини, які вживали жирну їжу на вихідних, мали на 18% більшу масу, ніж ті, хто отримував збалансоване харчування протягом усього тижня. Склад мікробіома таких щурів практично не відрізняється від складу мікробіома гризунів, що були на дієті з високим вмістом жирів. Концентрації лептину та інсуліну у щурів із першої групи відрізнялися від цих же показників у тварин, що вживали здорову їжу, хоча і не досягали концентрацій, виявлених у тварин, що харчувалися шкідливою їжею.

Відео дня

Читайте: Вчені з'ясували, як не переїдати за столом

Учені поки не знають, чи характерне виявлене ними явище і для людини, проте припускають, що такий режим харчування, дійсно, може впливати на склад кишкового мікробіома.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені знайшли просте джерело здоров'я і щастя.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки