Приберіть це негайно: названа сама шкідлива їжа для дітей

18,6 т.
Приберіть це негайно: названа сама шкідлива їжа для дітей

Американські вчені визначили, що дитячому ожирінню сприяє надмірне споживання картопляних чіпсів. Цей продукт, як виявилося, вкрай калорійний, але мало насичує організм.

Для такої заяви вчені проаналізували дані тривалого дослідження дітей і батьків, проведеного в 1990-х роках співробітниками Брістольського університету (Великобританія). У ході нього вчені протягом трьох років записували дані про дієту приблизно 4500 дітей і фіксували зміни їх індексу маси тіла, - пише "Вокруг света".

Свій внесок у зростання числа страждаючих від ожиріння дітей також вносять: картопля фрі, смажена курка і риба, перероблене масло, солодкі та борошняні десерти, солодкі напої.

Відео дня

Читайте: Сосиска не винна: ??вчені заявили, що ожиріння не пов'язане з фастфудом

Продукти з високою калорійністю не завжди збільшують вагу. Варена картопля, наприклад, калорійна і поживна, проте ніякої загрози для ваги не несе, на відміну від чіпсів або картоплі фрі, які готують у великій кількості олії, відзначають вчені.

Також варто уважно ставитися до споживання жирів. Вони мало насичують організм, у результаті чого дитина з'їдає більший обсяг їжі, ніж їй потрібно. Окрема проблема - калорійні солодкі напої. Вони насичують ще менше, ніж жири, тому легко випити досить великий обсяг, що вкрай шкідливо.

Читайте: Психологи з'ясували, яких дівчат чоловіки беруть у дружини

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені визначили, що їдять стрункі люди.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки