''Є всі вітаміни'': дієтолог порадила українцям рибу для здоров'я
На столі у кожної людини хоча б три рази на тиждень має бути присутня риба. Дорогі сорти риби в раціоні українців може замінити бюджетний минтай, який є натуральним антиоксидантом і містить багато цінних мікроелементів.
Про це розповіла в ефірі ObozTV дієтолог Людмила Гончарова. Експерт зазначила, що риба є структурним матеріалом для людських клітин, імунної системи, гормонів.
"Минтай – атлантична риба, вона хижак, харчується дрібною рибкою, не збирає всю інтоксикацію, не переробляє її всередині і в принципі досить екологічна. Практично не має жиру, максимально насичена білком, всі вітаміни і мінерали в легкодоступній формі", – розповіла Гончарова.
Читайте: Органічні продукти: як виробники обманюють українців
Дієтолог зазначила, що минтай найкраще готувати в духовці, а не смажити: "Є скляний красивий посуд, можна покласти філе, спеціями за смаком засипати, кинути жменю журавлини і запекти в духовці. Це і красиво і корисно".
"Головне не солити, коли ставите в духовку, бо мінерали втрачають свою біологічну активність. Тому вже солимо у себе в тарілці", – додала вона.
Як повідомляв OBOZREVATEL:
Біолог і науковий блогер Дарина Прокопик відповіла на одне з ключових питань здорового харчування - чи потрібно їсти після шостої години вечора.
Дієтолог Галина Незговорова порадила людям, які піклуються про своє здоров'я, приймати їжу не менше п'яти разів на день.
Також Галина Незговорова назвала безпечну для здоров'я дозу алкоголю.
Інформаційне шоу "Студія Обозреватель" дивіться щодня по буднях о 10:00 на ObozTV.