Дієтолог назвала нову небезпеку чаю і кави
Чай і кава, так само, як і молочні продукти, уповільнюють засвоєння заліза в організмі.
Про це на сторінці в Instagram повідомила дієтолог Світлана Скосарь. Вона зазначила, що залізо в організмі людини хоча й міститься в невеликій кількості (близько 4-5 грамів), але виконує дуже важливі функції.
Залізо бере участь у:
імунобіологічних процесах;
сприяє активній працездатності м'язів при фізичних навантаженнях;
допомагає захищати організм від хвороботворних мікроорганізмів;
є компонентом багатьох білкових і ферментних систем організму.
Читайте: Кава або чай: вчені розкрили головний секрет
"Якщо в організмі людини не вистачає заліза, то вона відчуває постійний занепад сил, запаморочення, сонливість, дратівливість і погіршення пам'яті", — написала лікар, додавши, що про дефіцит цього елемента в організмі свідчать також й інші ознаки:
шкіра стає блідою і сухою;
волосся втрачає блиск, стає тьмяним і слабкими;
нігті стають ламкими;
у куточках губ виникають незагойні виразки;
часті простудні захворювання.
Читайте: Вчені назвали несподівану користь кави
"Залізо в добре засвоюваній формі для організму міститься в таких продуктах, як м'ясо, риба, яйця, морепродукти. Для його повноцінного засвоєння вживати ці продукти бажано з рослинною їжею, багатою на вітаміни", — підсумувала дієтолог.
{"url":"https://www.instagram.com/p/BsmnMbGAtMv/","id":"BsmnMbGAtMv"}Як писав OBOZREVATEL, експерт у сфері товарознавства Олена Сидоренко розповіла про небезпечний склад популярноъ кави у стіках.