Британські вчені пояснили, чому взимку важко схуднути

9,1 т.
Британські вчені пояснили, чому взимку важко схуднути

Британські вчені встановили, що причини переїдання й ожиріння, що виникає через це, криються в людській підсвідомості. Відповідальним за "накопичення жирку" визнали еволюційний механізм.

Раніше надмірна вага не становила загрозу для виживання. Надмірна худоба була набагато небезпечнішою. Особливо старанно тіло накопичувало жир у зимовий період, коли їжу в природних природних умовах було важче дістати, - пише Naked Science.

Читайте: Вчені знайшли "внутрішнього" винуватця ожиріння людини

"Це пояснює, чому ми так щільно їмо в новорічні та різдвяні свята, а наші обіцянки почати новий рік із дієти, як правило, зазнають невдачі", - зазначили вчені.

Відео дня

Крім впливу генетичної пам'яті, вчені також відзначили ослаблення еволюційного процесу контролю апетиту. За допомогою комп'ютерного моделювання дослідники спробували з'ясувати оптимальну масу тіла та зв'язок її перевищення з мозковою діяльністю. Як з'ясувалося, організм справно реагує на втрату ваги, вимагаючи поїсти, але не реагує на переїдання.

"Здавалося б, механіка еволюційного процесу повинна дати нам зрозуміти, коли організм більше не потребує їжі. Замість цього, в умовах "штучного" харчування, контроль цей дуже ослаблений. Сучасна їжа зі смаковими добавками виявилася сильнішою за еволюцію", - додали дослідники.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені знайшли зв'язок між алкоголем і ожирінням.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки