Жодних побічних ефектів: вчені створили рідкий контрацептив для чоловіків

9,3 т.
Vasagel, контрацептив

Американські медики розробили препарат Vasagel, що є рідким контрацептивом для чоловіків.

Про це повідомляє видання VladTime.

Новий контрацептив - це високомолекулярний полімер, який наноситься на сім'явивідний канал і запобігає виділенню сперматозоїдів. Розробка вчених вже успішно протестована на макаках. Його використання займає кілька секунд, а принцип схожий на процес стерилізації.

Лікарі перекривають сім'явивідний потік, проте цей процес можна повернути назад, друга ін'єкція розчиняє гель моментально і повертає чоловікові можливість зачати дитину. Vasagel вже пройшов успішне тестування на макаках.

Відео дня

Читайте: Ожиріння в минулому: генетики отримали гормон, який спалює жир у будь-якої людини

Протягом двох років макакам вводився цей препарат, після чого вони активно злучалися, не залишаючи потомства. Тепер експерти в цій галузі хочуть провести тести на людському організмі, сподіваючись, що результат залишиться таким же успішним, як і з тваринами.

Медики розраховують, що після тестування, препарат з'явиться на ринку за доступною всім ціною. Вчені зазначають, що цей контрацептив допоможе уникнути небажаної вагітності, але ніяк не захистить від захворювань, що передаються статевим шляхом.

Як повідомляв "Обозреватель", вченими створено препарат, який лікує сліпоту, після однієї ін'єкції.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки