Вірус Коксакі: педіатр розповів, як прискорити одужання дитини

Дитина педіатр

Вірус Коксакі епідеміологічно нічим не відрізняється від інших вірусів. Єдина профілактика полягає в імунізації, проте в Україні вона не проводиться. Водночас під час захворювання ефективні противірусні препарати.

Про це "Обозревателю" розповів педіатр Микола Фірсов.

"Вірус Коксакі нічим епідеміологічно не відрізняється від інших вірусів. Він проявляється, коли імунітет у населення стихає та дає ті ж ускладнення, але частіше - менінгіт", - пояснив він.

Читайте: Новий вірус: вчені виявили грип D

За словами медика, "профілактика вірусних захворювань полягає виключно в імунізації, але від Коксакі у нас не проводиться імунізація".

Відео дня

Водночас він розповів, що для боротьби з вірусом можна застосовувати різні противірусні препарати. "Для профілактики вони не допомагають, але ефективні при лікуванні", - уточнив лікар.

Як писав "Обозреватель", у Тернополі та Львові зафіксовані складні випадки масового ураження дітей вірусом Коксакі.

Раніше сімейний лікар, педіатр Олексій Максименко закликав не впадати в паніку і заявив: дитина одужує самостійно через 3-4 дні після зараження. Випадки ускладнень спостерігаються вкрай рідко.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки